Vancouver eller Tsawwassen den 5 augusti

06.08.2014 04:47

Äntligen har min resa startat på allvar. Albert åkte båt från Sverige och det tog 7 veckor med byte i San Diego. Sen blev det ytterligare en båt, Balboa, som tog honom till Vancouver via San Francisco. Samma resa gjorde jag men det tog totalt från Sverige runt 15 timmar men så är det ju nästan 80 år emellan! 

Efter ett mycket trevligt stopp i Seattle eller Everett där Lisa bor, och vi hade en fantastisk kväll där vi delade minnen och berättelser. Det mest anmärkningsvärda var nog att Lisa hade den ”Amerika koffert” som Albert hade med sig från Sverige. Hennes mamma, min moster Märta, använde den när hon utvandrade på 60 talet till USA och Seattle. Lisa är nästan flytande på Svenska men behöver det där extra för att verkligen komma igång. Inte alla ord kan hon eller riktigt förstår, ett exempel var att när hennes trevliga hund, Corgien Sven skällde, då ropade hon ”håll käften” och det kanske inte vi gör hemma i Svedala men som sagt annars var hennes svenska mycket bra!

Idag tog jag mig över gränsen och ”hamnade” i Tsawwassen, den närmaste orten till färjan som skall ta mig över till Vancouver Island och Victoria där jag imorgon skall träffa Marianne Koerner, min andra kusin och dotter till Karin, Alberts äldsta dotter (i äktenskapet med Lisa Viksten) tillika halvsyster till Mor Elsa. Jag skall träffa familjen Biancco som Marianne heter som gift och imorgon fyller hon år, väldigt passande!

På efter middagen åkte jag in till Vancouver och mitt mål var Stanley Park, en park som Albert så varmt berättar om i sin bok som en riktig oas för Vancouverborna. Jag kan bara hålla med, vilken plats! Som en blandning av Djurgården och vårt skogsskifte i Jämtland men med utsikt mot Åre! 

Stannade och pratade med folk i parken och dom verkligen njöt och jag hittade den plats bland totempålar som Albert besökte på sin resa, igen, vilken upplevelse. Skulle nog inte ha något emot att bo i denna stad, precis som Stockholm vatten överallt men här är det riktigt saltvatten vilket gör en stor skillnad.

Men nu skall jag snart lägga mig på mitt motell, skall försöka hinna med nio färjan imorn men det fixar sig nog, färjeläget är ganska nära!