Victoria den 6 augusti

06.08.2014 08:23

Vilken dag igen. Först en färjetur till Vancouver Island och sen Victoria. Bara turen med färjan gjorde en glad, en blandning av Norrland och Stockholms skärgård fast med Alperna som kuliss. Först dök det upp havsuttrar vid båten sen delfiner, det ser man sällan på vägen ut till Sandhamn!

Victoria, BCs ”huvudstad”, är en underbar liten stad vid vattnet och allt rör sig runt vatten, skog eller fiske samt ”the first nation” d.v.s. indianerna som nu fått full upprättelse efter alla år.

Träffar här min andra och tredje kusin, Marianne och hennes familj och hennes bror Jamie, en underbar kille i min ålder som p.g.a. sitt handikapp bor på ett eget boende som vi besökte. Ett boende för handikappade i en villa som gör att man bor och lever som ”vanliga” fast med 24/7 service, mycket fint! Jag fick fin kontakt med honom och jag lovade att skicka en bild på min ”båge”, det gillade han!

Marianne, Rudolfo, Francesca och Guliana är underbara människor och det var så skönt att prata med dom, ytterligare en ny familj som vi nu fått. Marianne fyller år idag så hon fick en liten present från Sverige, givetvis en duk med en dalahäst på!

Familjen bygger ett nytt, stort hus på den plats där min moster bodde och det kommer att bli något speciellt vill jag lova, helt i Italiensk stil, mycket smakfullt, skulle med lätthet platsa in i de ”värsta” villorna i Djursholm.

Känner mig väldigt lätt tillmods, har nu träffas 3 nya kusiner och alla är så underbara, synd bara att det skulle ta så lång tid att träffa de.

Imorgon bär det av mot Port Hardy och nästa del av resan, tror inte den blir mycket sämre en det jag har upplevt så här långt!