Om mig!

Snart 57 år gör jag min resa som jag längtat efter, tänk att det skulle ta sån tid, men tack vare ett stipendium från Helge Ax:son Johnson´s stiftelse så blir det nu av!

https://www.haxsonj.se

Faktiskt var det hustrun Elisabeth som väckte idén, stor Kanadavän som hon är med förflutet i Toronto men också har hon besökt västkusten av Kanada och vet hur fint det är med berg och djupa dalar!

Som barnbarn till Albert (min mamma Elsa-Britt Berghagen föddes innan Alberts äktenskap med Lisa Viksten) så hade vi barn nöjet att få träffa denna underbara och spännande man många somrar, framförallt i hans Torp i Ängratörn, Hälsingland. Hans berättelser om Kanada och vildmarken har inspirerat mig undar alla år och naturintresset är väldigt stort, även fast jag är en sk Stockholmare med rötterna i Täby.

Vår "andra" mormor och morfar i Hovermo, Jämtland, Jonte och Marta (där moder Elsa Britt växte upp) var bönder och har gett mig den insikt i hur viktigt samspelet mellan natur och människa är. Genom vårt ställe i Hovermo, Jämtland, upplever jag varje år det härliga med fri och obrukad natur i samspel med djurlivet, en underbar känsla!

 

I mitt rätta element, Hovermoån, Hovermo, Jämtland!